Om

Studio K er mit værksted og atelier. Hér bliver min kunst skabt, tanker tænkt, og streger slået. Både fysiske og mentale rejser inspirerer og former min kunst.
På mine fysiske rejser, samler jeg empiri og noter gennem mødet med mennesket. Jeg observerer, lytter og transformerer alt fra indtryk til udtryk, samtalen, samt de usagte ord.

I et fantaserende narrativ, med afsæt i virkeligheden, leger jeg med de dybere lag af seriøse og personlige temaer.En sammensmeltning af naturens fortælling og identitet er gennemgående i mine værker. Jeg har levet mit liv som kørestolsbruger: og er ikke kun i nutidens Danmark, men i det globale moderne samfund, etiketteret som en minoritetsgruppe. Baseret på dette ses fortællinger, der er defineret, begrænset, påvirket eller fremmedgjort.

Det sårbare og det tvetydige, fremmedgørelse, ødelæggelse og melankoli er eksempler, der bevæger sig i mine pennestrøg. De fortællende portrætter eller figurer dominerer min kunst.

Desuden har sygdom præget længere perioder af mit liv. Min kørestol har været et nødvendigt vedhæng. Et vedhæng, som ikke definerer, hvem jeg er som menneske, men som samfundet har tendens til, at betragte som en identitet. Derudover fylder min kørestol så meget mentalt, at bare en almindelig samtale indimellem kan være vanskelig, da folk forbinder kørestolen med et koncept, de har svært ved at omfavne. Dette vækker yderligere min nysgerrighed omkring tanken bag ordet i forhold til folks generelle samtale og kropssprog.

Kirsten K Kester

Biografi

CV

Tekst

Profil foto © KirstenKKester.com | Kirsten K. Kester