• Atelier v. Kunst fra K © KirstenKKester.com | Kirsten K. Kester
  • Atelier v. Kunst fra K © KirstenKKester.com | Kirsten K. Kester
  • Atelier v. Kunst fra K © KirstenKKester.com | Kirsten K. Kester
  • Atelier v. Kunst fra K © KirstenKKester.com | Kirsten K. Kester

Atelier K3 er mit værksted, hvor både de fysiske og mentale rejser, inspirerer og former min kunst fra tanke til papir. . På mine fysiske rejser, samler jeg kendskab, empiri og noter gennem mødet med mennesket. Jeg observerer, lytter og transformerer alt fra indtryk til udtryk, samtalen, samt de usagte ord.

Mit formsprog er illustrativt og figurativt med organiske former.

Jeg er optaget af kropssproget, det sårbare og det tvetydige.

Hele mit liv har jeg levet i, og med en krop, der for andre kan være svær at aflæse. Min kørestol fylder desuden så meget mentalt, at blot en almindelig samtale kan være svær, da folk associerer kørestolen med et begreb, de har svært ved at favne. 

Dette vækker min nysgerrighed yderligere, om tanken bag ordet i forhold til folks generelle kropssprog.

Hovedsageligt arbejder jeg med blyant, pen, akvarel og digital kunst, men bliver også inspireret af andre og nye udtryksformer. Dette skyldes til dels min nysgerrighed til materialet, men også pga. smerter i min krop ift. arbejdsstillinger.

Digital kunst laver jeg fx på grund af mit handicap. Jeg arbejder oftest i små formater, da jeg ikke kan løfte armene. Mine tegninger eller malerier lavet i hånden, bliver derfor oftest under A4, og sjældent over A2 format.
Med den digitale kunst kan jeg ideelt set udfolde mig på en meget lille arbejdsflade. Senere får jeg printet det færdige værk ud på lækkert papir, i et større format. Min digitale kunst bliver til på samme måde, som hvis jeg tegner eller maler. Papiret eller lærredet er blot udskiftet med en skærm.

Som et frikvarter til hjernen, laver jeg desuden en smule abstrakt kunst.

Kunsten er at sælge det
— Storm P

I atelieret © KirstenKKester.com | Kirsten K. Kester

— journalist fra Kunstavisen skriver flg:

“ Rejsen fortsætter på lærredet”, om Kirsten K. Kesters maleriske rejse univers.
”Livet er min inspirationskilde — mine rejser verden over fodrer min hjerne med farver og former. Minearbejdsredskaber og min kunst og livsstil varierer både i forhold til mine mange rejser, men også med min nysgerrighed.” Sådan beskriver Kunstner Kirsten K. Kester selv sin passion og sin lyst til at udtrykke sig. Kirsten K. Kester fra Århus er kunstner og foredragsholder. Efter at have rejst i mere end 60 lande er hendes interesse og viden i kultur og religion stor, og gennem hendes værker tages vi med ud på en spændende rejse, der på poetisk vis opstår på lærredet. Hun maler fortrinsvis abstraktioner, men i enkelte værker sniger figurationer sig ind i det abstrakte landskab. Kirsten K. Kester har gået på Kunstakademiet og på Vestjyllands Højskole. Men som hun selv siger; ” Jeg brugte en pensel, før jeg lærte at bruge gaffel”. H.C. Andersen sagde engang de berømte ord; ” At rejse er at leve” Billedkunstner Kirsten K. Kester rejser og lever. Hendes ukuelige vilje og lyse sind afspejler sig i hendes malerier. Ligesom H.C. Andersen, som på sin egen poetiske og melankolske måde fortalte sine historier og oplevelser, så genfortæller Kirsten K. Kester også det hun ser og oplever, og fortolker det på lærredet. Hun behøver ikke digte. Det hele lægges op til hende lige til at plukke og dufte til – og oplevelserne fortsætter længe efter hun er hjemvendt fra én af sine mange rejser, de sætter sig fast i bevidstheden og de mange indtryk overføres fra bagagen og til lærredet, hvor det bliver bearbejdet i farver og former. Hendes malerier er fyldt med stemning og poesi. De er meget udtryksfulde, og man oplever en fantastisk stor fortællerglæde. Farverne er afdæmpede og virker velovervejede. Der er en fin harmoni – en god dybde og kontrol mellem farver og former. Kirsten K. Kesters fantastiske personlighed skinner igennem i malerierne, og man omfavnes på én gang med en form for ømhed og længsel.

— Kirsten-Marie Hedeland, kunstskribent v. Kunstavisen.

____

Ulige ansigter | Atelier K3 © Kirsten K Kester | kirstenkkester.com
Ulige ansigter — illustration | Atelier K3 © Kirsten K Kester

Kontakt | Handelsbetingelser | Persondatapolitik