Tusch

Mine tusch temaer kredser om naturen. Både med hverdagsglimt fra haven, eller landskaber skabt fra fantasien.
Naturen er valgt, som modstykke, og et åbenlyst behov. Et behov for, efter mange års sygdom, at “få jord under neglene”.
Mit handicap gør at jeg rent fysisk ikke kan sparke hvirvlende efterårsblade op i luften, rode og rage i jorden, eller gå lange ture med græs mellem tæerne. Når vi leger, arbejder og bevæger os i naturen, finder kroppen energi, ro og balance.

I flere år har mine værker været melankolske, dystre, eller mørke. Dette skyldes især nok mit længerevarende sygeforløb, og min nysgerrighed peger mig ofte i retning af menneskets dystre side. Det mørke og uforløste, fascinerer mig, og arbejdet med dette, finder jeg spændende.

Nu er jeg imidlertid kommet dertil, hvor min hjerne og krop hungrer efter farver. Det lyse, naturen, det rene og det givende. Derfor har jeg slået mig løs med tuscherne, et arbejdsredskab jeg knap har brugt i flere år. Farverne giver mig glæde, og lyser op. Lige nu, gør de godt. Mine sorte illustrationer holder jeg fast i, så de kommer fortsat.

Grønt i grønt. Blåt i grønt. Orange, lilla, og gul. Uendelige farver, et væld af former, format, strukturer mønstre og opbygning. Naturen forærer os det ypperste. Du finder intet, som overgår naturen, spørger du mig.

Nysgerrig som jeg er, og muligvis fordi jeg arbejder med kunsten, kan jeg dvæle længe ved detaljer i træer, blomsterkrone, blade, bark, mos, svampe, og ja, listen er lang. Naturen er umådelig rig, og tilbyder vidunderlige, og overraskende oplevelser.

Når jeg arbejder med naturen som tema, forsøger jeg ikke nødvendigvis, at gengive den som den fremstår, men nok mere som jeg aflæser og tolker den.

Mine tusch værker kan være længe undervejs. Dette skyldes tildels min tilgang til værket, som bygges op af mange små strøg, og jeg danner flere lag i værket, som opbygger stoflighed og giver dybde.