Om mig

In English

  • Atelier v. Kunst fra K © KirstenKKester.com | Kirsten K. Kester
  • Atelier v. Kunst fra K © KirstenKKester.com | Kirsten K. Kester
  • Atelier v. Kunst fra K © KirstenKKester.com | Kirsten K. Kester
  • Atelier v. Kunst fra K © KirstenKKester.com | Kirsten K. Kester


Studio K er mit værksted og Galleri. Hér bliver min kunst skabt, tanker tænkt, og streger slået. Hvor både fysiske og mentale rejser, inspirerer og former min kunst fra tanke til papir. . På mine fysiske rejser, samler jeg kendskab, empiri og noter gennem mødet med mennesket. Jeg observerer, lytter og transformerer alt fra indtryk til udtryk, samtalen, samt de usagte ord.

Hovedsageligt arbejder jeg med blyant, pen, akvarel og digital kunst, men bliver også inspireret af andre og nye udtryksformer. Dette skyldes til dels min nysgerrighed til materialet, men også pga. smerter i min krop ift. arbejdsstillinger.

Digital kunst laver jeg fx på grund af mit handicap. Jeg arbejder oftest i små formater, da jeg ikke kan løfte armene. Mine tegninger eller malerier lavet i hånden, bliver derfor oftest under A4, og sjældent over A2 format.

Med den digitale kunst kan jeg ideelt set udfolde mig på en meget lille arbejdsflade. Senere får jeg printet det færdige værk ud på lækkert papir, i et større format. Min digitale kunst bliver til på samme måde, som hvis jeg tegner eller maler. Papiret eller lærredet er blot udskiftet med en skærm. 

Min akademiske baggrund er med stor interesse for tegningen. I praktik som byplanlægger, tegning på højskole, et utal af croquis kurser, og med Basisuddannelsen i akvarel- og oliemaling på Århus Kunstakademi. 

Med mine gentagne dobbelt skraveret pennestrøg, arbejder jeg med nutidig realisme, som laves i en næsten meditativ proces. Kropssproget, det sårbare, og det tvetydige har vakt min interessere. 

Jeg arbejder med emner som identitet og humanisme. Qua et liv som kørestolsbruger, er jeg ikke blot i dagens Danmark, men i det globale og moderne samfund, etiketteret en minoritetsgruppe. Med afsæt i dette, ses fortællinger om at være afgrænset, begrænset, berørt, eller fremmedgjort som individ. De narrative portrætter dominerer min kunst. 

Min kørestol fylder desuden så meget mentalt, at blot en almindelig samtale kan være svær, da folk associerer kørestolen med et begreb, de har svært ved at favne. 

Dette vækker min nysgerrighed yderligere, om tanken bag ordet, i forhold til folks generelle samtale, og kropssprog.

Kunsten er at sælge det

Storm P
I atelieret © KirstenKKester.com | Kirsten K. Kester

“På rejsen lærer du kunsten at leve 

— I kunsten lever jeg.”

Kirsten K Kester

Det er slet ikke ofte nok jeg får lagt nye billeder af min kunst hér på siden.. Men fortsæt endelig til Galleri, og er du nysgerrig efter mere, anbefaler jeg du kikker forbi min INSTAGRAM, hvor jeg poster næsten dagligt, både om processer i min kunst, kunst på min vej, altså gadekunst, fra museumsbesøg- eller events — samt færdige værker. På Instagram kan du også finde min Portfolio.
På min FACEBOOK SIDE, kan du ligeledes finde både færdige værker, samt billeder fra udstillinger og events.

Se hele mit CV

Ulige ansigter | Atelier K3 © Kirsten K Kester | kirstenkkester.com
Ulige ansigter — illustration | Atelier K3 © Kirsten K Kester

2020 © Kirsten K. Kester