Kunst Profil

⌈kunst fra K⌋

In the studio © KirstenKKester.com | Kirsten K. Kester— journalist fra Kunstavisen skriver flg:

“ Rejsen fortsætter på lærredet”, om Kirsten K. Kesters maleriske rejse univers.
”Livet er min inspirationskilde — mine rejser verden over fodrer min hjerne med farver og former. Minearbejdsredskaber og min kunst og livsstil varierer både i forhold til mine mange rejser, men også med min nysgerrighed.” Sådan beskriver Kunstner Kirsten K. Kester selv sin passion og sin lyst til at udtrykke sig. Kirsten K. Kester fra Århus er kunstner og foredragsholder. Efter at have rejst i mere end 60 lande er hendes interesse og viden i kultur og religion stor, og gennem hendes værker tages vi med ud på en spændende rejse, der på poetisk vis opstår på lærredet. Hun maler fortrinsvis abstraktioner, men i enkelte værker sniger figurationer sig ind i det abstrakte landskab. Kirsten K. Kester har gået på Kunstakademiet og på Vestjyllands Højskole. Men som hun selv siger; ” Jeg brugte en pensel, før jeg lærte at bruge gaffel”. H.C. Andersen sagde engang de berømte ord; ” At rejse er at leve” Billedkunstner Kirsten K. Kester rejser og lever. Hendes ukuelige vilje og lyse sind afspejler sig i hendes malerier. Ligesom H.C. Andersen, som på sin egen poetiske og melankolske måde fortalte sine historier og oplevelser, så genfortæller Kirsten K. Kester også det hun ser og oplever, og fortolker det på lærredet. Hun behøver ikke digte. Det hele lægges op til hende lige til at plukke og dufte til – og oplevelserne fortsætter længe efter hun er hjemvendt fra én af sine mange rejser, de sætter sig fast i bevidstheden og de mange indtryk overføres fra bagagen og til lærredet, hvor det bliver bearbejdet i farver og former. Hendes malerier er fyldt med stemning og poesi. De er meget udtryksfulde, og man oplever en fantastisk stor fortællerglæde. Farverne er afdæmpede og virker velovervejede. Der er en fin harmoni – en god dybde og kontrol mellem farver og former. Kirsten K. Kesters fantastiske personlighed skinner igennem i malerierne, og man omfavnes på én gang med en form for ømhed og længsel.

— Kirsten-Marie Hedeland, kunstskribent v. Kunstavisen.

____

Kunstnerisk udtrykker jeg mig vidt forskelligt, og søger gerne nye arbejdsmetoder, og stil. Dette skyldes til dels min nysgerrighed til materialet, og arbejdsredskabet, men også pga. smerter i min krop ift. arbejdsstillinger.
I flere år har jeg fx. arbejdet med computer illustrationer, som er et forholdsvis nyt, og meget spændende redskab til, at formidle.
De gamle klassiske kunstnere som Raphael, Tizian, Rembrandt, Michelangelo, og Fabritius, holder jeg alle meget af. Uden dem, og mange andre, har vi ikke haft en kunsthistorie, der fører os frem til disse digitale legetøj. Disse modige mennesker, der har set fremad, udviklet, og blæst på normen, har ført os ind i dette århundrede, med elektroniske dimser, og robotter der overtager verdenen. Det er alt i alt, en afsindig spændende tid, også for den digitale kunst.

Mine blyanter spidses nu jævnligt, og penslerne bliver stadig svunget, og malingen påført med omhu og glæde.

My Sicilian Orchid © KirstenKKester.com | Kirsten K. Kester
Min Sicilianske Orkidé – Illustration af Kirsten K Kester

 


Kontakt
Handelsbetingelser