Biografi

Mit liv er en blandet landhandel, en rodeskuffe

—  jeg,
ser ofte i billeder – har en kunstnerisk hverdag – skriver røverhistorier og fortællinger – formidler – kikker efter detaljer, og er altid på jagt efter nye eventyr . . Det dejligste ved mine rejser er, at møde nye mennesker.
Uanset om det er en snak på 5 minutter, eller et venskab for livet. Jeg føler mig rig og privilegeret, hver gang en person åbner sig op, og fortæller deres historie.

 

Mit liv, jeg hér betegner som en rodeskuffe, indeholder alt fra inspirerende sødmefulde bolcher til de skarpeste genstande, man skal holde sig langt fra — men, ligger det ikke i min skuffe, er det ikke mit liv, alt opleves, fordøjes og accepteres . .

Livet set fra — mås højde

— ved fødsel dumpede jeg ud med et imponerende, og sjældent set handicap. Min krop var uden sammenligning, man kløede sig i nakken, og fandt i de græske gemmer: Arthrogryposis Multiplex Congenita (AMC) — navnet hentyder til de “buede led”, som i virkeligheden er led, som kun kan bøje lidt eller delvist.

Mit handicap har aldrig tynget mig i den forstand. Min kørestol er et hjælpemiddel, eller et redskab til, at komme omkring — ikke en hindring. Jeg ser hverken mit handicap, eller kørestol som et problem. De er en ingrediens i rodeskuffen, og uden dem, er det jo ikke mig.

Derimod giver et liv i kørestol, en masse anderledes udtryk, -og indtryk fra mennesker; skøre oplevelser, og i hverdagen har jeg en imponerende udsigt til andre folks numser — det kan have sine fordele, -og ulemper.

“Mit handicap lader sig ikke sådan skjule, da jeg sidder i kørestol — Ikke at jeg er generet af min kørestol, men den forstyrrer ofte samtalen med folk jeg ikke kender, da kørestolen distraherer folks perspektiv . .”

 

_

Kunsten og rejsen i mit liv

I hverdagen — fra jeg står op til jeg går i seng, danner jeg billeder, sætter ord til sætninger, og streger til billeder. Allerhelst gør jeg det hele, på vej mod nye oplevelser. Blandt nye bekendtskaber, på rejser mellem folk jeg ikke tidligere har mødt, men som kan blive min ven.

 

Med ord og sætninger, bliver historier til, om alt fra PCS hovedpinens udfoldelser, til mødet med den hjælpsomme kvinde, på busstationen i Almaty. Der væver sig et farverigt, og fantastisk kludetæppe i mit liv, og jeg holder af, at sætte ord og billeder på.

 

I kunsten har jeg en verden, jeg former som en leg, med skygger og flader, lys og farver.

— For flere årtier siden, går jeg på Århus Kunstakademi, som jeg mindes med en ungdom, der brændte for kunsten, men samtidig er jeg fanget i rusen, hvor alt er sammenvævet af glæde, nysgerrighed, og en uro, der udforskes, jeg afprøver livets finesser.

Tidligere arbejde for Mellemfolkeligt Samvirke, giver god mening for mig med kommunikation, og samvær på tværs af grænser.
Min kunst har været vist mange steder, såsom Aalborg, Berlin, Frederiksberg, Hørning, Irland, København, Mexico, Møldrup, New York, Åland og Århus.

_
Uden mine rejser bliver min rygsøjle, som en slatten spaghetti. Det er først når jeg kommer ud i verden, indsnuser nye dufte, krammer fremmede mennesker, og søger ukendte veje, at jeg kan ranke ryggen, og være i mit eget jeg.
Mine rejser videregiver og deler jeg, i mine fortællinger og kunsten. Uden mine rejser ville papir og lærred være blanke

_

Hjerne © KirstenKKester.com | Kirsten K. Kester
Hjerne illustration v. Kirsten K. Kester

En rystet hjerne

I 2014 slår mit hoved to gange, hvilket giver mig hjernerystelse. Af stadig uforklarlige årsager, udvikler, eller rettere stagnerer nogle hjernerystelser sig, som så bliver til PCS (Post Comotio Syndrom), eller langvarig hjernerystelse.Ved langvarig hjernerystelse har man en alenlang liste af symptomer. Bl.a. lukker filteret for sanseindtryk mere eller mindre ned. — De første 4-6 måneder er rædselsfulde, når jeg er udenfor mit hjem. Alt, og med det mener jeg ALLE lyde, og ALLE bevægelser omkring mig, føltes som det er klasket helt op i ansigtet. Hundrede gange højere, større, og skarpere end normalt. Samtidig med man er svimmel, og verden roterer og gynger, fra side til side. Det er som en overdosis af verdenen. Alt man observerer, lyder, føles og synes mange hundrede gange større. Samtidig er der smerter, tinitus, kvalme og udmattelse — en udmattelse, som ikke er til at beskrive.Omverdenen er et mareridt i flere år, og det tager mig et pænt stykke, inden jeg er ovre stadiet, hvor alle indtryk vælter mig omkuld.Jeg har stadig langvarig hjernerystelse, og det går op og ned, men jeg har fået en tålelig tilværelse. Jeg er optimistisk syg, men hverdagen er stadig barsk.


KontaktHandelsbetingelser – Persondatapolitik