På godt og ondt, som i alle lande verden over, er Danmark et vidunderligt land, med dets skønheder, særheder og unikke oplevelser venter, også hér i Danmark, om hvert et hjørne.

Når jeg tænker Danmark, får jeg associationer til duften af nyslået græs, rugbrød med marinerede sild, kapers og rå løg. Når sommeren kommer, synger solsorten på tagryggen, og vi tager alle til vandet, ved én af vore utallige kyststrækninger. De skiftende årstider, hver med sin charme og farvepragt naturligvis, minder os om, at uanset hvor kølig eller regnfuld en sommer vi har haft, eller hvor trist det er; får vi for lidt sne om vinteren, har vi en ny chance for at det bliver bedre året efter — og vejret kan man altid tale om.

GODE LINKS TIL REJSEN I DANMARK

Danmark er flad, med det højeste punkt ved Yding Skovhøj på 172,54 m. På toppen af bakken findes en bronzealderhøj.
Danmark er også én af de ældste stater i Europa. Landet blev samlet til ét rige omkring  år 900, og vi har siden da, været et selvstændigt land.

Rejsen og historien hænger unægteligt sammen. I Danmark har vi masser af overraskende og nervepirrende historier. Aarhus Universitet har lavet denne fine side om Danmarkshistorien, hvor du kan læse, lytte og opleve et levende narrativt univers om Danmark. Nationalmuseet har ligeledes lavet en skøn side om den danske historie, som også er værd, at kikke på. Ser man på den historiske danske tidslinie, kan det være interessant at have referencer til, hvad der samtidig sker i resten af verden. Det kan ses på en verdens tidslinie hér. Der er naturligvis mange steder på internettet du kan læse om Danmark. Skal du have lidt tal og geografi med, vil jeg anbefale denne siden.

UMISTELIGE KULTURMILJØER er et super spændende projekt, som man kunne fristes til, at tage rundt og kikke lidt på . . Siden 2015 har arkitekter og historikere rejst rundt i Danmark, og kortlagt ‘umistelige kulturmiljøer’. Tjek det ud!

Er du på udkik efter vidunderlige udsigter, traveture, vilde hester og andre overraskelser, er Smutturen måske noget for dig.

Møns Klint

Ø-HOP OG LANG KYSTLINIE I DANMARK

Danmark udgøres af halvøen Jylland og ca 500 øer, 443 navngivne, hvoraf 79 er beboede.

At tage på ø-tur i Danmark er sjovt, da her faktisk er en stor diversitet med alt fra ørken til klippegrund, og huse hvor tagene er lavet af tang. Du kan finde god ø inspiration hér, eller hér. Tager du på ø-hop, kan et ø-pas være en sjov idé.

I Danmark har vi [ca.] 8.700 km kyst. Dette i sig selv er imponerende for så lille et land som Danmark. Et sjovt eksempel er, Danmarks kystlinie svarer til 1/3 af afstanden fra Nordpolen til Sydpolen. Det betyder også, at lige meget hvor du befinder dig i landet, er du max 50 km fra vandet.

Danmark er deruden det sjoveste land geografisk set. Jylland, en lang én med næse, og en masse øer . .

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.