Genopvarmet bræk

Kunst fra K © KirstenKKester.com | Kirsten K. Kesteri

Det er da også hovedrystende, at hun blogger, når hun har hjernerystelse . . Sidder du muligvis og tænker, når du læser min blog.

JA, det er der garanteret lige så mange meninger om, som der er læsere.

I min verden. I min sygdomsverden, hedder det sig: gør MINDST 1 ting dagligt, der gør dig glad (allerhelst flere ting!)

At skabe glæde for sig selv, giver en masse godt for hjernen. At skabe, uanset om det er en fortælling, eller kunst, er en del at mit daglige virke, så når jeg skriver hér, og kreerer en lille tegning, springer dopamin rundt i hovedet på mig.

Det er længe siden jeg har skrevet, et ordentligt indlæg her på bloggen. Dette er ikke en fejl, men et udtryk for, at jeg ingen energi har haft.

Når man har en langvarig sygdom, gælder det om, at bruge sine ressourcer korrekt.

Det seneste års tid, har der kørt forskellige illustrationer og historier på de sociale medier, hvordan man forklarer langvarig hjernerystelse (en skadet hjerne) bedst.

Genopvarmet bræk

Helt kort vil jeg forklare, at langvarig hjernerystelse føles som genopvarmet bræk . .

Postcommotio syndrom, eller langvarig hjernerystelse er ækel. Nøjagtigt som genopvarmet bræk er. Det klammeste du kan forestille dig. Det klæber og stinker . . efter et pænt stykke tid, er du overbevist om, at du aldrig kan “vaske den stank” af dig.

Kender du det, at komme til at sluge lidt bræk? Jeg gør. Lige hér forleden dag, kom jeg til at sluge lidt af det bræk, jeg lige havde kastet op, og ikke nået at spytte ud, inden jeg blev nødt til, at hive efter vejret. Ligesom den lunkne genopvarmede bræk i munden giver dig lyst til at kaste endnu mere op. Præcist sådan opfører langvarig hjernerystelse sig: den ene dårlige bivirkning griber fat i den næste, der hager sig, med næb og klør fast i den næste . . osv.

Har du langvarig hjernerystelse?

Hvis ikke, et stort og varmt tillykke med det. Har du aldrig prøvet, at have langvarig hjernerystelse, har du ikke en ærlig chance for, at vide hvad jeg taler om.

Genopvarmet bræk er et ulækkert og føles som et mareridt. Langvarig hjernerystelse er ganske enkelt, et mareridt

Forleden hørte jeg et, lidt ældre interview med den tidligere håndboldmålmand Sune Agerschou, der måtte stoppe sin karriere, da han fik langvarig hjernerystelse. Her udtaler han bl.a., at han ville have foretrukket, at få det ene ben skåret af ved hoften, fremfor langvarig hjernerystelse.

[Den lader vi stå et øjeblik . .]