Rejser

Grubler

Som rejsende tror jeg, de fleste anser sig som tænkere, grublere, eller får filosofiske tanker; vi filosoferer nok . . Så ofte nogle gider at lytte, øser jeg glædeligt af mine eventyr fra hid og did, og tænker den store verdensorden er da lige til at regne ud, jeg har jo været i alle verdenshjørner, og oplever igen og igen de samme smil, den samme søgen for en tryg og harmonisk hverdag, nogle med mere spræl i end andre, nogle med forskellige meninger og holdninger end andre, men grundlæggende, vil vi alle bare anses, respekteres og genkendes, som de mennesker vi nu engang er.

VI ER ALLE EVENTYRER

For hvor svært kan det være, at nikke genkendende til, at vi alle udvandrede fra samme, sikkert skønne frodig oase i vidunderlige Afrika. Det er VANVITTIGT mange år siden, men det er altså ikke noget nyt fænomen, at mennesker vandrer, flygter, eller går på opdagelse.  Vi går i fodsporene på vore første menneskelige forfædre, der vandrer ud af Afrika i stenalderen, og opdager verdenen.

Vi søgte nye græsgange så at sige, græsset skulle som bekendt være grønnere hos naboen, så den nysgerrige higen efter noget nyt og bedre, er på ingen måde et nymodens fænomen. græs © KirstenKKester.com | Kirsten K. KesterVi stammer alle fra eventyrer, der gik ud på deres livs rejse — og hold da kæft en rejse.. se hvor mange folkeslag, madretter, kunst, babyer, sprog inklusiv tusinde accenter, (ja bare tænk dig hvordan SPROGET er kommet til.. Noget indikerer mennesket er blevet inspireret af fuglesang og primatskrig.. Utroligt!!) højhuse vælter op, dæmninger, fodboldbaner,  rumskibe og frisørsaloner bliver bygget — det er sgu’ da imponerende, hvad vi har udrettet på alle disse år.. !!

KLOG PÅ VERDEN

Men som sagt tænker jeg, at jo mere du har rejst, jo mere syntes du, at være i din gode ret til, at være bare en smule klog på verdenen. Der er MASSER jeg intet ved om, men der er også BUNKER af viden gemt bag pandelokkerne. Nogle kan være svære at grave frem i hukommelsen, nu også pga. langvarig hjernerystelse.

Med mine tonsvis erfaringer, føles det som om jeg ved mere om den ægte vare, hvad der sker rundt omkring i verden, fordi jeg har været der hundredvis af gange. Man ser med egne øjne. Lærer om folks drømme, længsler eller frygt, smager de lokale produkter, lugter til det hele, og får det ind under huden, på en anden måde, end foran fjernsynet. Hvem er bedre til at vide?


Når man rejser som jeg rejser, kommer man bag historierne, hvis man lader det ske.

Opsøg de lokale. Kommuniker, det er den letteste måde, at kradse i overfladen, og se, hvad der gemmer sig bag menneskene. Når man får et intenst, og lærerigt indblik i den kultur og virkelighed, der foregår bag kulisserne,  er det let, at indse mennesker er gjort af samme stof. Vi er alle komplekse individer, med de samme basale behov og ønsker til livet.

Jeg ved ikke, om du skal være klog for at filosofere. Men jeg kan lide at tænke på mig selv, som værende et vidende, hjælpsomt og fordomsfrit menneske. Faktisk anstrenger jeg mig ekstremt for, at være et fordomsfrit menneske, da jeg synes respekten for andre er noget af det vigtigste vi kan præstere her i livet.

I min verden er det, at være åben og nysgerrig noget, der beriger mit liv og skønt at være, når jeg rejser rundt.
Umiddelbart tænker jeg, hvis jeg er fordømmende, bedrevidende eller negativ når jeg rejser, kan jeg lige så godt blive hjemme. Min holdning til andre, uanset om jeg er hjemme, eller i udlandet vil påvirke min rejse.

BETRAGTER KUNSTEN SOM EN REJSE

Kunsten fylder som rejsen, meget i mit liv, og jeg tænker faktisk, at det at rejse kan sammenlignes lidt, som det at opleve ny kunst. Jeg ser og analyserer. Forskelle og nuancer, ting jeg genkender fra mit eget liv, og som regel bliver jeg beriget med følelser og tanker, som jeg muligvis har tidligere har mødt — måske er helt nye.

Mødet med fremmede kulturer og andre mennesker, er en berigelse. Det får mit hoved til, at boble af glæde. Det animerer tænkning og vækker min nysgerrighed.

Det samme sker, når jeg møder en ny kunstner, en ny kunststil eller form. Jeg vil gerne vide mere om kunstneren bag kunstværket. Jeg er nysgerrig efter at se mere af kunstneren. Hvad har været inspiration, og hvad der driver kunstneren?

NYSGERRIGHEDEN SEJRER

Overordnet, set fra mit perspektiv, er det sundt med en glubende og fremmaddrivende nysgerrighed. Åbenhed over for det fremmede, giver mig mulighed for at lære nye ting, blive klogere, og dermed et mere favnende menneske.

Mangfoldighed findes heldigvis overalt. I andre lande er vi danskere udlændinge, de fremmede og anderledes.
Jeg har haft rigtig gode og virkelig dårlige oplevelser på mine rejser. Nogle mennesker, jeg aldrig vil glemme på grund af deres venlighed, andre har givet mig mareridt. Men alt i alt, er de en del af mit liv, min rodeskuffe, og en del af hvem jeg er som person i dag.

Diogenes troede på kynisme. Jeg tror på venlighed, åbenhed, lære og hjælpe — dette bringer jeg med på mine rejser, og hjem igen.

“Kirsten er en som en fugl med stækkede vinger, der har lært at flyve”
– Psykolog Liese Recke v. Rambøll seminar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.